<< 2018Nieuws in 2019    

 

10 maart
RHH Puintraining, Arnhem

3 maart
RHH Puintraining, Arnhem

Met dank aan Boverhoff BV hebben we vandaag weer heel mooi puin kunnen trainen met hele realistische verstekken.

RHH ©
RHH ©

Terwijl de hond in het licht van een zaklamp in de 4 achterliggende ruimtes zoekt, staat de geleider met overige teamleden te kijken door de opening waardoor de hond doorheen getild is.

De ervaren honden moesten meerdere slachtoffers zoeken op het gehele terrein. Dat wil zeggen het randpuin eerst en daarna ook de gebouwen die nog overeind staan.

De jonge honden kregen een zoekaktie op eigen niveau met obstakels welke zij moesten overwinnen om bij het slachtoffer te komen.

 

14 t/m 20 februari
RHH Lawine trainingsweek, Oostenrijk

Een fotoimpressie van de Lawine trainingsweek met een Oostenrijkse groep.

RHH ©
RHH ©
RHH ©
RHH ©
RHH ©
RHH ©

10 februari
RHH Instructiedag handelen voor de reddingshondengeleider op een Plaats Delict, Nijmegen

Deze instructiedag georganiseerd door Reddingshonden Vereniging ZON, kregen we van Jantine Boerrigter Uitleg en theorie hoe we als hondengeleider/inzetleider het beste kunnen handelen op een PD. De politie gaat ook bij een vermissingszaak in eerste instantie uit van een misdrijf en behandelt de plek rondom een gevonden persoon als een PD.

Het is dus belangrijk voor de reddingshondengeleider/inzetleider om het PD zo voorzichtig mogelijk te betreden en zo min mogelijk te verstoren.

Een zeer interessante instructiedag door Jantine waarbij de theorie, doorspekt met voorbeelden uit haar eigen werk en afsluitend met praktijksituaties PD. Voor een ieder een erg leuke en leerzame dag waarbij we ook nog konden netwerken met de andere aanwezige leden van collega reddingshondengroepen.

We hebben weer de nodige stof tot nadenken en trainingstips gekregen over hoe te handelen op de vindplaats van de vermiste persoon.

RHH ©
RHH ©


1 persoon denkt hardop in het benaderen van een pd, waar een fictieve hond heeft staan verwijzen. Het allerbelangrijkste; wees bewust wat en waar je wat doet.

 

27 januari
RHH Bostraining, Zeist

19 januari
RHH Inzet, Moerkerke (België)

Grootschalige inzet van de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties (SRO) naar vermiste man in Moerkerke. Het inzetverslag kunt u lezen op inzetten.

RHH ©
RHH ©

13 januari
RHH Bostraining, Austerlitz

De training startte vandaag wat anders als regulier. Een van onze leden kwam met de auto vast te zitten in een zandpad. Met vereende krachten is de auto weer los gekregen en konden we wat later als gepland onze trainingsdag starten.

Wel wijzen dit soort aangelegenheden op kleine materialen welke we bij ons moeten hebben. In dit geval een schepje. Ook tijdens een inzet zou zoiets kunnen voorkomen.

Doordat de bostraining kort aansloot op de training van vorige week, konden we vandaag met de jonge honden doorgaan waar we vorige week gebleven waren.

Tevens hebben we sinds vandaag weer een nieuw aspirant lid erbij. Te weten Uri Vecht met zijn hond Flicka.

6 januari
RHH Bostraining, Zeist

De eerste training van het jaar vond plaats in de bossen rond Zeist. De laatste trainingen in 2018 hebben we regelmatig in puin getraind.

Vandaag hebben we met name met de jongere honden weer stappen in het traject om te leren bringselen gezet.

Met z'n allen genieten met hoofdletters als blijkt dat de honden het spelletje beginnen te snappen en we daarop door kunnen om meer puntjes op de i te krijgen. Hierbij leren we de honden spelenderwijs dat we toch echt netjes werk willen zien. Zoals een bringsel helemaal bij de geleider brengen in plaats van 2 m voor de geleider laten vallen om daarna weer snel naar het oefenslachtoffer te kunnen voor het favoriete speeltje/ beloning.

Voor de ervaren honden hebben we weer andere leermomenten in de oefeningen gezet, zoals van begin tot eind zoeken.

1 januari 2018

De RHH wenst u een gezond en voorspoedig 2019.

RHH ©