<< 2017Nieuws in 20182019 >>

 

30 september
RHH Vlaktetraining en 's middags demo dierenopvangcentrum Vlaardingen

Vanwege de geplande demonstratie welke we voor het dierenopvangcentrum te Vlaardingen zouden geven, is er een trainingslocatie in de buurt gezocht voor de ochtend.

We konden terecht op het haventerrein alwaar we de honden en geleiders weer leuke, leerzame oefeningen hebben laten doen. Oefeningen, waarvan gedacht werd, dat ze redelijk uit te werken waren, bleken toch moeilijker als gedacht. Omdat er dan een leuk leermoment in zit, zorgen we er in zo'n geval wel voor dat de oefening altijd goed wordt afgesloten voor hond en geleider.

Voor de jonge honden is een oefening zodanig opgezet dat ook zij leren luchtstromingen tussen de trailers uit te zoeken om zodoende bij het slachtoffer het felbegeerde speeltje te kunnen bemachtigen.

's Middags hebben we onder zonnige omstandigheden voor vele belangstellenden een leuke demonstratie kunnen geven bij het Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Enkele van onze honden hebben een zoekje kunnen laten zien, waarbij dmv speakeren aan het publiek werd uitgelegd wat er gebeurde. Daarna was er voor het publiek nog de gelegenheid om vragen te stellen. De honden, geleiders en het publiek hebben weer genoten.

16 september
RHH Vlaktetraining Hoek van Holland

15 september
RHH Lezing en demonstratie jeugd IVN Zwijndrecht

Vandaag een leuke demonstratie mogen geven aan een bijzonder publiek, te weten kinderen van 8 t/m 12 jaar en hun begeleiding.

De RHH was vandaag uitgenodigd door natuurgidsen van Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (IVN) van de Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard.

Een zaterdag- en/of een woensdagmiddag van de maand maken de kinderen met hun (groot)-ouders op een ongedwongen manier kennis met de natuur in hun directe omgeving. Doelstelling is dat de kinderen de natuur leren waarderen en aandacht hebben voor dieren en planten in hun omgeving.

Als thema hadden ze vandaag Natte neuzen speurtocht.

RHH ©

We begonnen met een uitleg over reddingshonden en de neus van de hond, aan de hand van een powerpointpresentatie. Aansluitend gingen we naar buiten om een stukje praktijk door middel van een demonstratie te laten zien. Hierbij konden de kinderen het ook werkelijk ervaren door zelf verstopplekken te zoeken. De honden vonden het allemaal prima en hebben genoten en lekker gewerkt!

9 september
RHH Deelname Waterwerk

Vandaag heeft Vivian met Dua meegedaan aan de Waterwerk cursus.

Hierbij zijn ze geslaad voor RH-W A diploma. Dit houdt in: zoekwerk 166 pnt, appel 77 pnt een totaal van 243 punten met de kwalificatie Goed.

Samen weer een ervaring rijker en namens de overige RHH leden gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. Trots op dit team.

 

26 augustus
RHH Inzet, St Niklaas, Belgïe

Grootschalige zoekactie SRO in Sint-Niklaas Belgïe. Het inzetverslag kunt u lezen op inzetten..

RHH ©

12 augustus
RHH nieuw team; Sharon met Aspen

Als RHH zijn we blij dat Sharon heeft aangegeven, dat zij als aspirant-lid met ons mee wil doen. Dit avontuur gaan we tegemoet samen met haar en haar hond, Nomad Pastor Aspen een Mudi geboren op 19 oktober 2017. Een jong team waarbij we weer veel met en van elkaar kunnen leren.

RHH ©

Als iemand aangeeft dat hij/zij lid wil worden bij de RHH (met of zonder hond), kan men 6x meetrainen als bezoeker tijdens onze trainingsdagen.

Dit geeft iedereen de gelegenheid om met elkaar kennis te maken en de bezoeker kan beter beoordelen of de training overeenkomt met wat hij/zij verwacht.

11 en 12 augustus
RHH Demonstratie Reddingshondenwerk World Dog Show te Amsterdam

Van 9 tot en met 12 augustus 2018 stond de Amsterdam RAI in het teken van de World Dog Show 2018.

Meer dan 40.000 hondenliefhebbers genoten van de World Dog Show, de grootste hondenshow ter wereld. Onder het motto: Show the world your talent, werden meer dan 33.500 honden uit 74 landen aan het publiek getoond. De Nederlandse Kennel Club Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie op het gebied van houden van honden, was verantwoordelijk voor dit unieke evenement. Gedurende vier dagen draaide het om het houden van en genieten met honden.

In de zogeheten Special Events Ring lieten honden hun werk- en sportkwaliteiten zien. Honden met een baan, zoals hulphonden en reddingshonden, zetten daarin hun beste pootje voor.

In bovengenoemd kader heeft de RHH op zaterdag- en zondagmiddag gedurende een half uurtje wat zoekwerk in demo-opstelling laten zien. Met daarbij de uitleg van wat het publiek ter plekke kon zien hoe de honden zoeken en de geleider duidelijk maken dat en waar ze een slachtoffer hebben gevonden.

RHH ©
RHH ©

 

7 januari
RHH Puintraining, Rotterdam

De eerste training van het jaar vond plaats in een voormalig ziekenhuis. Zonnig, maar een koude noordoosten wind, met een temperatuur onder het vriespunt. Dit houdt in dat we de oefenslachtoffers niet te lang mogen laten liggen.

Bij aankomst was er door enkele leden vooraf een inzetoefening opgezet. Dit betekent dat we op dat moment snel moeten schakelen in onze taak in de oefening.

De honden waren allemaal weer erg gemotiveerd om te gaan zoeken. Om na het vinden hun beloning van het slachtoffer te krijgen.

Op de locatie hebben we diverse oefeningen kunnen opzetten, waarbij honden en geleiders weer flink aan het werk konden in het volbrengen van de oefening. Met de nodige leermomenten.

Dank aan de firma Vermeulen voor het beschikbaar stellen van deze locatie. En de bezoekers voor hun bereidheid om ondanks de kou toch als slachtoffer te willen fungeren.

1 januari 2018

De RHH wenst u een gezond en voorspoedig 2018.