<< 2014Nieuws in 20152016 >>

 

27 december
RHH Spoedinzet, Boskoop

Spoedinzet naar vermiste man in de omgeving van Boskoop. Het inzetverslag kunt u lezen op inzetten.

RHH ©

27 december
RHH Bostraining, Dongen

13 december
RHH Bostraining, Zeist

 

29 november
RHH Ledenvergadering

15 november
RHH Puintraining, Maassluis

 

18 t/m 23 oktober
RHH Trainingsweek Spaliniste, Tsjechië

4 oktober
RHH Bostraining, Austerlitz

2 oktober
RHH Spoedinzet, Scheveningen

Grootschalige spoedinzet van de Samenwerkende Reddingshonden organisaties (SWRH) naar vermiste vrouw (82) in Scheveningen. Het inzetverslag kunt u lezen op inzetten.

 

13 september
RHH Inzet, Egmond

Grote zoekactie naar vermiste man in de omgeving van Egmond. Het inzetverslag kunt u lezen op inzetten.

6 september
RHH Puintraining, Diemen

 

21 t/m 23 augustus
RHH Grottentraining, België

9 augustus
RHH Puintraining, Diemen

Op de puintraining van vandaag was er dankzij meerdere bezoekers, de gelegenheid om voor de meer ervaren honden een langere zoekactie op te zetten. Hierbij kennen de geleiders het gebied niet. Er wordt een scenario voorgesteld, waarbij enkele gevaren uitgesloten kunnen worden en andere juist aanwezig zijn. De geleiders dienen hierop te anticiperen met het zoekplan wat zij maken voor hun zoekactie en er tijdens het zoeken met hun hond rekening mee te houden.

RHH ©
RHH ©

De geleiders mogen niet van de begane grond af.

Honden hebben een individuele voorkeur voor de manier van verwijzen. Echter in de training willen we de honden zoveel mogelijk methodes aanleren. Dus ook de manier die minder voor de hand liggend is leren gebruiken. Zo kiest de ene hond gemakkelijk voor het blaffen en de andere voor het doordringen. In de training ga je proberen of de blaffers willen gaan doordringen in de verwijzing en de doordringers meer willen gaan blaffen.

RHH ©
RHH ©
RHH ©

Een verstek zodanig dichtgebouwd, zodat er afhankelijk van de hond gewerkt kan worden naar een blafverwijzing of een sterker doordringen.

 

11 juli
RHH Bostraining, Austerlitz

De training was vandaag korter en we zijn vroeger gestart om rekening te houden met de weersomstandigheden. Daarnaast werden lange zoekacties vermeden en lag de aandacht op het goed verwijzen op verantwoorde afstand.

De RHH kent meerdere niveaugroepen. De middengroep is zover dat er gewerkt wordt met een bringsel, maar die wordt bij het oefenslachtoffer aangereikt. Deze honden werken nog niet met een aanhangend bringsel.

RHH ©
RHH ©

Dua vindt het slachtoffer en krijgt hier haar bringsel aangeboden. Daarna vertrekt ze met bringsel naar haar geleider.


Het bringsel moet in de hand worden gelegd, waarna Sieger zijn baas laat zien waar het oefenslachtoffer zich ligt.

RHH ©

En soms kiest de hond voor blaffen om duidelijk te maken dat er is gevonden is, zoals deze twee RHH pensionado's.

RHH ©
RHH ©

De RHH wenst u een prettige zomervakantie en denkt u aan de temperatuur in de auto voor uw hond(en).

3 juli
RHH Inzet, Oude Tonge

Zoekactie naar vermiste man(83) in de omgeving van Oude Tonge. Het inzetverslag kunt u lezen op inzetten.

RHH ©
RHH ©

 

28 juni
RHH Bostraining, Austerlitz

14 juni
RHH Puintraining, Diemen

Binnen- en buiten zoekwerk voor de honden van de RHH met hun geleiders. Zelfs de plaats waar normaal een container staat wordt gebruikt om de jonge hond nog sterker te maken in het aangeven van de plek waar het oefenslachtoffer zit.

RHH ©

Graven, krabben, doordringen, diep de neus erin en blaffen is allemaal toegestaan, zolang de hond maar duidelijk maakt aan de geleider waar het oefenslachtoffer zich bevindt ... en dat doet ze ook.

 

29 t/m 31 mei
RHH ESAR, België

23 mei
RHH Lezing en Workshop, Dalfsen

17 mei
RHH Inzet, Leiden

Grote zoekactie naar vermiste man in de omgeving van Leiden. Het inzetverslag kunt u lezen op inzetten.

RHH ©

 

26 april
RHH Bostraining, Zeist

Vandaag zijn onze honden en geleiders aan het trainen geweest in de omgeving van Zeist. Zoeken naar meerdere oefenslachtoffers in een gebied met hellingen en dalen, waar geurstromen zo divers waren. Enthousiaste honden die altijd weer, in een samenwerking met hun baasje, genieten van het werken met hun neus.

RHH ©
RHH ©

Vandaag is het internationale reddingshondendag en met de recente gebeurtenissen in Nepal wordt de waarde van deze expertise weer onder de aandacht gebracht.

Steun de slachtoffers van de aardbeving in Nepal.

26 april
Aardbeving Nepal

De verwoestende aardbeving in Nepal treft miljoenen mensen. Duizenden doden en gewonden zijn het gevolg. Er is dringend behoefte aan voedsel, drinkwater, opvang en medische zorg. Help nu met een gift!

De IBAN van Giro555: NL08 INGB 0000 0005 55 (7x0 en 3x5)

Samenwerkende Hulporganisaties

5 april
RHH Puintraining, Den Haag

 

29 maart
RHH Puintraining, Den Haag

Door de aanwezigheid van drie bezoekers werden de teams van de RHH voldoende in de gelegenheid gesteld om vreemde oefenslachtoffers te lokaliseren. De honden hebben gewerkt met een zoekaanbod wat paste bij het niveau, maar waar voldoende uitdaging aanwezig was om verder te ontplooien of te verdiepen.

Naast het zoeken moest men tevens rekening houden met sterke windstoten die een gevaar konden opleveren voor rondvliegend materiaal. Niet alleen op de grond, maar ook los materiaal wat hoog hing werd hierdoor risicovol. Halverwege de training hebben wij zelfs de auto's moeten verplaatsen. Een uitdagende training dus.

15 maart
RHH Puintraining, Den Haag

Na jaren leegstand is de sloop van het oude KPN gebouw van start gegaan. De dag ervoor waren de medewerkers van de firma Konijnenburg Sloopwerken druk bezig op deze plek. De nodige happen waren uit de zijkant van het pand gehaald waardoor de RHH haar honden kon laten zoeken op het randpuin.

RHH ©

Binnen waren er voldoende mogelijkheden om uitdagende zoekacties te creëren. Te denken valt aan werken in het donker, door gaten naar een andere ruimte zien te komen en de honden door laten zoeken. Wanneer laat je de hond springen en wanneer is het van belang om deze op te tillen en door te geven ? Genoeg puzzels om de dag mee door te komen.

RHH ©

1 maart
RHH Bostraining, Wageningen

Er wordt nog wel eens gevraagd of je klaar bent met het trainen als de hond het inzetniveau heeft bereikt. Alle inzetbare honden blijven deelnemen aan de training om de kwaliteit van hun zoekwerk hoog te houden en twee keer per jaar vindt er een evaluatie plaats.

Er wordt vandaag in twee groepen getraind, waardoor de hoeveelheid aan oefeningen wordt vergroot. Voor een startend hondje wordt gewerkt met een weglopend slachtoffer en voor de gevorderde hond ligt de lat een stuk hoger.

De tevredenheid van de baasjes is goed te horen in het bos. Er werd luid beloond...Misschien omdat het vandaag complimentendag is?

 

22 februari
RHH Inzet, Nijmegen

Zoekactie naar vermiste vrouw(21) in de omgeving van Nijmegen. Het inzetverslag kunt u lezen op inzetten.

RHH ©
Aan het einde van de inzet met de RHH groep afmelden bij CP.

1 februari
RHH Bostraining, Austerlitz

Door omstandigheden was de geplande puintraining niet mogelijke en zijn wij uitgeweken naar het bos. We hebben gewerkt in 2 groepen, waarvan 1 met een bezoeker.

Basislijn: Elke zoekactie begint met een denkbeeldige startlijn (de basislijn). Hier worden de honden aangezet tot zoeken en dan is het van belang dat honden direct hun neus gebruiken en niet in hun enthousiasme doorrennen en een slachtoffer aan het begin van het zoekgebied laten liggen. Om jonge honden hier vaardig in te maken, werken we met 2 slachtoffers die aan het begin van een zoekgebied gaan liggen. Om de beurt maakt een van hen een voorwaartse beweging het bos in.

RHH ©
Iedereen in positie
RHH ©
Slachtoffer 1 vertrekt, slachtoffer 2 blijft staan.

RHH ©
Sieger vindt en gaat daarna terug naar de baas.
RHH ©
Vertrek slachtoffer 2.

..

RHH ©
Slachtoffer is nu uit zicht.

RHH ©
En Sieger mag weer zoeken.

Deze jonge hond heeft ervaring opgedaan in het links en rechts zoeken, doorzoeken en succes beleven in het vinden van slachtoffers die dicht aan de rand van het zoekgebied liggen.

 

18 januari
RHH Bostraining, Lage Vuursche

11 januari
RHH Bostraining, Austerlitz

De december feestdagen zijn achter de rug en de RHH kijkt weer uit naar de trainingen en internationale activiteiten die op de agenda staan voor 2015. Italië, Tsjechië, Oostenrijk, maar ook bij onze zuiderburen zullen RHH teams deelnemen aan gezamenlijke trainingen of examens.

Vandaag hebben we het echter dichter bij huis gehouden. In de bossen van Utrechts landschap hebben onze honden met veel plezier hun motivatie weer zichtbaar gemaakt tijdens de oefeningen.

Binnen het trainingsprogramma werken we op maat en kijken naar de individuele behoefte van iedere hond.

RHH ©
RHH ©

Voor menig wandelaar of mountainbiker moet het een vreemd gezicht zijn geweest. Een reanimatie pop maakte nl. vandaag deel uit van de training. Onder professionele begeleiding hebben RHH leden hun reanimatie vaardigheden kunnen oefenen.

1 januari 2015

De RHH wenst u een voorspoedig 2015.

RHH ©