<< 2017Inzetten 2018

 

26 augustus
Grootschalige zoekactie SRO in Sint-Niklaas Belgïe.(meer...)

26-08-2018 grootschalige zoekactie SRO in Sint-Niklaas Belgïe.

Op verzoek van de VRH is door de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties grootschalige gezocht naar een vermiste man van 36 jaar. De man verdween op 18 augustus. Hij was uit de ouderlijke woning in Sint-Niklaas te voet en zonder gsm vertrokken. Sindsdien ontbrak elk spoor. De zoekactie was in overleg en in samenwerking met de Cel Vermiste Personen van de Belgische Politie.

De Vlaamse reddingshonden kreeg het verzoek om te zoeken naar de vermiste man. Omdat het een groot gebied betrof hebben zij de zoekactie opgeschaald naar de organisaties van de SRO.

De SRO heeft een groot aantal mensen en honden op de been gebracht. Het zoek gebied bestond uit weilanden, bosschages en akkervelden. Naast de honden waren er ook veel vrienden en familie aan het zoeken. Ook twee agenten van de lokale recherche en de Cel Vermiste Personen waren aanwezig.

Aan het einde van de ochtend kwam het bericht dat het lichaam van de vermiste man was aangetroffen.

De SRO heeft met 35 honden en 45 personen aan de zoekactie deelgenomen. De RHH heeft 5 honden en 9 mensen bij de zoekactie ingezet.

Namens de SRO wensen wij de familie, vrienden en nabestaande veel sterkte bij het verwerken van hun verlies.

RHH ©

 

24 juli
Standby verzoek van RHWW in verband met zoekactie in Italïe.(meer...)

Tijdens de voorbereiding van een meerdaagse training met collega reddingshondengroepen in Belgïe, ontvingen we een standby verzoek van de RHWW.

Zoals bekend is de RHWW afgereisd naar Italïe ivm de zoekactie van de inmiddels gevonden Koen. Hierop aansluitend is gevraagd of de RHWW wou ondersteunen in de zoekactie naar een 11 jarig autistisch meisje.

Aangezien de Italiaanse autoriteiten verlegen zitten om honden is gevraagd aan de RHWW of er meer honden vanuit Nederland naar Italiƫ (omgeving Gardameer) kunnen komen, vandaar deze inventarisatie.

Indien er voldoende honden \ teams beschikbaar zijn zou dit betekenden dat er vanavond al vertrokken zou kunnen worden.

Uiteindelijk is de opschaling niet in gang gezet. De autoriteiten in Italïe hebben besloten op dit moment geen gebruik te maken van de extra honden die SRO vanuit Nederland kan bieden.

 

4 februari
Zoekactie naar vermiste vrouw (43) in de omgeving van Castricum.(meer...)

Wederom vandaag grootschalige zoekactie in omgeving van Castricum naar vermiste vrouw (43).

Op verzoek van de politie Drenthe is er wederom gezocht naar een vermiste vrouw die al langere tijd vermist wordt. Omdat het een groot zoekgebied betrof is er grootschalig gezocht met de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties.

Door aanwijzingen kon er weer een zoekgebied worden vastgesteld. Het betrof een zoekgebied met bos, duingebied en twee campings.

Er is samen gezocht met de Veteranen Search Team die hun eigen gebied hebben afgezocht.

De weersomstandigheden waren vandaag gelukkig gunstig en er is heel veel terrein afgezocht. ZoekJeMee heeft de zoekactie ondersteund.

Vanuit de SRO hebben er in totaal 47 honden en 87 personen aan de zoekactie deelgenomen. De RHH heeft hierbij 5 honden en 7 mensen ingezet.

We willen de politie en PWM danken voor de fijne samenwerking.

Door de gastvrijheid van restaurant het Ruiterhuys hadden we een perfecte plek om de grote groep reddingshonden te ontvangen en het mogen parkeren van onze mobiele centrale post inzetvoertuig (CP) an waaruit de zoekactie werd gecoïordineerd.

Helaas heeft het ondanks alle professionele inzet niet geleid tot het terugvinden van de vermiste 43 jarige vrouw.

Wij wensen de achterblijvers veel sterkte bij de verdere verloop van deze vermissing.