<< 2016Inzetten 20172018 >>

 

27 november
Grootschalige zoekactie SRO naar vermiste man (18) in de omgeving van Culemborg.(meer...)

In navolging op een eerdere zoekactie deze week is er, in de zorgwekkende vermissing van een 18 jarige man, door de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties (SRO) gezocht in de omgeving van Culemborg.

Omdat er regelmatig tips binnen komen dat de man in de omgeving wordt gezien is er voor gekozen om de zoekactie grootschalig op te pakken om op een dag zo veel mogelijk relevant gebied af te zoeken.

De man is op 19 november als vermist opgegeven, waarbij de politie direct de ernst van de situatie heeft ingezien en zelf diverse acties heeft ondernomen. Hierbij is groots ingezet en uiteindelijk ook de keuze gemaakt om reddingshonden bij de zoekactie te betrekken.

Tijdens de eerst zoekactie ging het om een relatief klein gebied, toen dat niets opleverde is er voor gekozen om op een dag zo veel mogelijk af te zoeken. Deze keuze is gemaakt omdat, gezien de tips die binnen komen, de vermiste man zich mogelijk verplaatst en zich tussentijds schuil houd in de omgeving van Culemborg.

Op verzoek van de RHWW en in samenspraak met de politie is de vraag uitgegaan naar de SRO om bij deze vermissing te ondersteunen. Hier is in grote getalen gehoor aangegeven.

Er is de hele dag intensief gezocht. Het zoekgebied bestond uit stedelijk gebied, groenstroken, weilanden en natuurgebieden. Helaas is de vermiste niet aangetroffen.

In totaal hebben er 57 honden en 75 personen aan de zoekactie deelgenomen.De RHH was met 6 honden en 7 personen bij de zoekactie betrokken.

Gisteren ontvingen wij het trieste bericht dat, in de rivier de Lek ter hoogte van Culemborg, het stoffelijke overschot van Niels is aangetroffen.

De SRO wensen de familie en nabestaanden veel sterkte bij de verwerking van hun verlies.

 

5 augustus
Zoekactie naar vermiste man (45) in de omgeving van Lelystad.(meer...)

Zoekactie van de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties (SRO) naar vermiste man in Lelystad

Sinds 30 juli is een 45-jarige man, woonachtig in Leeuwarden, vermist vanuit een vakantiewoning in Lelystad. Op maandag 1 augustus zoekt de politie met speurhonden, boot en helicopter zonder resultaat. Donderdag 4 augustus krijgt de Dutch RescueDogs het verzoek van de Politie Midden-Nederland om het terrein en natuurgebied rond de vakantiewoning grondig te doorzoeken. Met drie zoekhonden en vijf mensen wordt de hele middag en avond gezocht. Het gebied is zo extreem moeilijk toegankelijk dat besloten wordt de hulp van de SRO in te schakelen.

Vrijdagochtend 5 augustus staan 26 honden van 9 reddingshondengroepen klaar. Het blijkt geen overdaad te zijn. Door de hoge en dichte begroeiing, het kreupelhout en de warmte is het een extreem zware opgave. De honden worden tot het uiterste getest op conditie en wilskracht. Enkelen moeten zelfs voortijdig opgeven. Een hond raakt gewond door de perforatie van een tak en moet naar de dierenarts. Hoewel diep ingedrongen, heeft de tak gelukkig geen grote schade aangericht. Aan het eind van de dag worden de doorzochte gebieden aangegeven met aanmerkingen over de soms ondoordringbare gebieden. Helaas wordt de man niet gevonden. Bij de zoekactie zijn in totaal 26 honden en 9 groepen betrokken. De RHH heeft hierbij 3 honden en 5 mensen ingezet.