<< 2014Inzetten 20152016 >>

 

27 december
Spoedinzet van de Samenwerkende Reddingshonden organisaties (SWRH) naar vermiste man (81) in de omgeving van Boskoop(meer...)

Op zondag 27-dec, aan het einde van de middag, kreeg de RHWW het verzoek van de politie om met honden te komen zoeken naar een vermiste man, die sinds de nacht vermist was. De zoekactie is door de omstandigheden van de vermissing klein begonnen maar al snel opgeschaald naar een grote zoekactie waarbij er ondersteuning is gevraagd aan de andere organisaties uit de samenwerking.

De man was voor het laatst gezien in zijn woning. Nadat hij de woning, in de nacht, heeft verlaten is geen enkel teken meer van hem vernomen. De politie heeft diverse middelen, waaronder een helikopter en honden ingezet om de man te traceren. Dit resulteerde helaas niet in het vinden van de man. De Reddingshonden RHWW is in eerste instantie ter plaatse gegaan samen met de Mantrailgroep NL en zijn direct begonnen met zoeken.

Omdat het zoekgebied bestond uit veel percelen die omringt zijn met sloten waardoor het zoeken traag verliep is er opgeschaald en ondersteuning gevraagd aan de andere reddingshonden organisaties. Uiteindelijk hebben 7 organisaties uit de samenwerking deelgenomen aan de zoekactie.

De zoekactie was tweeledig ingestoken, vlakte zoeken met de reddingshonden en de inzet van mantrailhonden.

De reddingshonden hebben een ruim gebied rondom de woning afgezocht. Dit waren veel kwekerijen met grote kassen. Dit leverde echter niets op.

Twee mantrailhonden hebben onafhankelijk van elkaar een zelfde spoor uitgelopen die uiteindelijk eindigde bij een uitmonding van een zijtak van de rivier de Gouwe.

Deze plek zou de volgende dag, door de politie, nader onderzocht worden. De volgende dag zou blijken dat dit niet meer nodig was, omdat maandagochtend het lichaam van de vermiste man door een voorbijganger is aangetroffen in de rivier de Gouwe.

In totaal waren er 27 honden 35 mensen vanuit de SWRH bij de zoekactie betrokken.

De RHH heeft 3 honden en 4 mensen ingezet.

De SWRH wenst de nabestaande veel sterkte bij het verwerken van hun verlies.

 

2 oktober
Grootschalige spoedinzet van de Samenwerkende Reddingshonden organisaties (SWRH) naar vermiste vrouw (82) in Scheveningen.(meer...)

Op verzoek van de Politie Eenheid Den Haag hebben de Samenwerkende Reddingshonden organisaties in de nacht van 2 op 3 oktober in Scheveningen gezocht naar een vermiste vrouw van 82 jaar.

De vrouw is woonachtig in een verzorgingstehuis in Scheveningen. De bejaarde vrouw, die lijdt aan dementie, wordt sinds donderdag 1 oktober 21.00 uur vermist. Ze ontsnapte donderdagavond even aan de aandacht van de verzorgers en is sinds dien niet meer gezien. Ze is slecht ter been en is zonder haar rollator vertrokken. De bejaarde vrouw droeg ten tijde van haar verdwijning een bruine colbert, een beige driekwartsbroek en bruine schoenen.

De politie heeft met man en macht naar de vermiste vrouw gezocht maar dat heeft helaas niets opgeleverd. Ook de zoekactie van de SWRH had niet het gewenste resultaat.

Mocht u informatie hebben over deze vermissing neemt u dan zo snel mogelijk contact op met de politie.

De SWRH hebben naast reddingshonden ook mantrailhonden ingezet. Tevens is er gezocht met een mobiel team mantrackers.

In totaal zijn er 28 honden en 37 personen bij de zoekactie betrokken geweest. De RHH heeft 3 honden en 4 personen ingezet.

De Samenwerkende Reddingshonden organisaties wens de achterblijvers veel sterkte bij de verdere verloop van deze vermissing.

 

13 september
Vermiste man (35) gevonden door reddingshonden tijdens een grootschalige inzet (meer...)

Vermiste man (35) gevonden door reddingshonden tijdens een grootschalige inzet van de Samenwerkende Reddingshonden organisaties (SWRH).

De RHWW kreeg gisteren van een vriend van de vermiste man het verzoek om met de honden te komen zoeken. Op het moment dat er contact was met de Politie Eenheid Noord Holland , District Noord Holland Noord bleek dat ook intern bij de politie besproken was om een verzoek aan de SWRH te doen.

De man was sinds donderdag 11 september vermist. Hij stapte in Heiloo op de fiets voor een fietstocht, maar keerde niet terug.

Vanmorgen verzamelde een grote groep mensen en honden zich in het zoekgebied.

Er is direct gestart met zoeken in het duingebied in de omgeving Egmond en Heiloo.

Ondanks dat het een groot zoekgebied betrof is de man na amper 3 uur zoeken door de reddingshonden gevonden. Helaas was de man overleden.

In totaal waren er 25 honden en 35 personen bij de inzet betrokken.

De RHH heeft 6 honden en 7 mensen ingezet.

De SWRH wensen de nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van hun verlies.

 

3 juli
Zoekactie naar vermiste man (83) in Oude Tonge.(meer...)

Vrijdag 3 juli is in Oude Tonge met drie reddingshondenorganisaties gezocht naar een 83-jarige demente man. Woensdag 1 juli was de man voor het laatst gezien. De politie had eerder al gezocht met een helikopter en speurhonden. Op verzoek van de familie en in samenwerking met de politie en brandweer hebben RHH, DRG en RHWZ vrijdag naar de man gezocht. De coördinatie was in handen van RHWZ. Vanwege de warmte is ervoor gekozen om 's avonds te zoeken. Met een trailhond van de RHWZ is een poging gedaan richting te kunnen bepalen. Op verschillende plekken in Oude-Tonge is gezocht, waaronder langs enkele groenstroken en watergangen. Ook buurtbewoners en familie hebben die avond gezocht.

Rond 23.30 uur is de zoekactie beëindigd. Helaas is de man niet aangetroffen. In totaal zijn 10 honden en 19 mensen ingezet. De RHH was aanwezig met 2 honden en 3 mensen.

Update; maandag 6 juli kregen we bericht dat man is gevonden buiten het zoekgebied

De RHH wenst de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

 

17 mei
Grote zoekactie naar vermiste man (48) in de omgeving van Leiden.(meer...)

In samenwerking met de politie Eenheid Den Haag en het Landelijk Bureau vermiste personen van de Landelijke Eenheid Politie, is er met reddingshonden gezocht naar een sinds 8 mei vermiste Leidenaar. Al eerder is er door de politie massaal gezocht waarbij o.a. een helikopter is ingezet. Helaas zonder resultaat.

De man uit Leiden ging vrijdagavond 8 mei rond 20.30 uur op de fiets richting park Cronesteyn. Zijn partner laat op Facebook weten dat ze denkt dat hij daarna verder is gefietst, maar het is onbekend in welke richting.

Tijdens de zoekactie is het park Cronesteyn afgezocht. Tevens zijn er op het water twee boten ingezet waar vanaf gezocht is met honden en sonar. Helaas eindigde ook deze zoekactie zonder het gewenste resultaat.

De zoekactie is uitgevoerd door de RHH en de RHWW van de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties. In totaal hebben er, naast de inzet van de politie, 19 honden en 25 mensen aan de zoekactie deelgenomen. De RHH heeft 6 honden en 7 mensen ingezet.

Update 18-05-2015 De dag na de zoekactie is het stoffelijk overschot van de vermiste aangetroffen in het water, net buiten het gebied wat is afgezocht.

Vanuit de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties wensen wij de familie en nabestaande veel sterkt bij het verwerken van hun verlies.

 

22 februari
Zoekactie naar vermiste vrouw (21) in de omgeving van Nijmegen.(meer...)

Op verzoek van de familie en in samenwerking met de politie is er door de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties een zoekactie geweest in de omgeving van Nijmegen.

Het verzoek voor de zoekactie is binnen gekomen bij de RHWW. Omdat het een groot zoekgebied betreft is de zoekactie direct opgeschaald en ondersteuning gevraagd aan de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties. Dit leverde een grote opkomst aan honden en geleiders op. De RHWW heeft de zoekactie gecoördineerd.

De vrouw is sinds 9 februari vermist. Op 10 februari werd haar auto aangetroffen in de Symfoniestraat in Nijmegen, in de buurt van haar ouderlijke woning. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de vrouw.

De politie heeft afgelopen donderdag een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) opgezet naar aanleiding van de vermissing. Vanuit dit team is aangegeven welk gebieden zij graag afgezocht wilde hebben.

Op zondagmorgen is de zoekactie gestart, het hele gebied is in zoekkavels verdeeld en alle groepen zijn aan de slag gegaan. Tien minuten nadat één van de groepen was gestart met zoeken vond één van de honden een stoffelijk overschot. Hierna is direct de politie ingeschakeld en die zijn een groot onderzoek gestart.

In totaal zijn er tijdens deze zoekactie 40 honden en 67 ingezet welke afkomstig zijn van de reddingshondenorganisaties: RHGD, RHH, RWO,VRH, RHNU en de RHWW. De RHH heeft 7 honden en 8 mensen ingezet. Inmiddels is bekend geworden dat het gevonden stoffelijk overschot van de vrouw is waarnaar, door de honden, werd gezocht.

De samenwerkende reddingshonden organisaties wensen de familie en nabestaanden veel sterkte met dit verlies.