<< 2011Inzetten 20122013 >>

8 september
Zoekactie naar vermiste man uit Hijken. (meer...)

Op 18 december ontvingen wij het trieste bericht dat het lichaam van de vermiste man is gevonden.

In de weken na de vermissing zochten tientallen mensen uit Hijken naar de man in verschillende natuurgebieden in de omgeving, maar telkens zonder resultaat.
Volgens de politie is de man een natuurlijke dood gestorven en een misdrijf wordt uitgesloten.

De RHH wenst de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

15 mei
Zoekactie naar vermiste man uit Castricum. (meer...)

De RHWW ontving op 15 mei het verzoek van de regiopolitie Noord-Holland-Noord om ondersteuning te bieden aan een zoekactie naar een sinds 14 mei vermiste man. De man (55) was als vermist opgegeven en het laatst gezien in Castricum. De zoekactie is in nauw overleg met het lbvp van het KLPD uit Zoetermeer opgestart.

Aangezien het om een recente vermissing ging, met kans op overleven, heeft de RHWW de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties gevraagd aan de zoekactie deel te nemen.
Omstreeks 15:30 uur werden door de inzetleiding de alarmeringen naar de reddingshondengeleiders en de andere organisaties per sms verzonden.
Rond 19:00 uur werd de zoekactie in Castricum gestart. In totaal hebben 38 reddingshonden en een 50-tal vrijwilligers deelgenomen aan de zoekactie die werd beeindigd in de nacht van 16 mei om 02:30 uur. Ook hebben leden van de reddingsbrigade uit Castricum en de beheerder van het duingebied deelgenomen aan de zoekactie. Deze grote inzet heeft nog geen resultaat opgeleverd.
Het doorzochte gebied betrof bos- en duingebied in een geaccidenteerd terrein. Het weer was regenachtig soms met hagel en er stond een flinke wind.

De RHH heeft 2 reddingshonden en 2 vrijwilligers ingezet bij deze zoekactie.

Op 17 mei ontvingen wij het trieste bericht dat het lichaam van de vermiste man is gevonden. Het lichaam is aangetroffen op een andere plaats en op geruime afstand waar met de reddingshonden is gezocht.

De RHH wenst de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

1 februari
Nachtelijke zoekactie naar vermiste 10 jarige jongen uit Luttelgeest. (meer...)

De RHWW is verzocht met spoed assistentie te verlenen bij de verontrustende vermissing van de jongen. Het verzoek werd gedaan door de politie Flevoland Noord en in samenwerking met het KLPD (Landelijk bureau vermiste personen). De jongen werd aan het begin van de avond van 1 februari als vermist opgegeven nadat hij niet thuis was gekomen van een bezoek aan de grootouders, die dichtbij zijn huisadres wonen.

Vanwege de ernst van deze vermissing en in combinatie met de winterse omstandigheden werd direct de zoekactie opgeschaald en werden de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties tevens opgeroepen. Omstreeks 22:40 werden de reddingshondenteams opgeroepen. Bijna gelijktijdig werd door het KLPD ook een Amber Alert geactiveerd met informatie. Omstreeks middernacht (2 februari) kwamen de eerste reddingshondenteams ter plaatse.

De volgende groepen werkten aan deze zoekactie mee; RHWW, RHH, VRT, RHGD, RHN, OZH. In totaal konden daardoor 23 reddingshonden en 38 vrijwilligers van deze organisaties worden ingezet. Daarnaast deden de politie, ME, Brandweer en dorpsbewoners mee aan deze zoektocht.
Er werd gezocht in het dorp, de directe omgeving en de waterpartijen die voor een deel met ijs waren bedekt. Gedurende de gehele nacht werd doorgezocht tot 05:30. De omstandigheden waren door het gure weer en vrieskou zwaar, zowel voor de honden als voor de mensen. De nachtelijke zoektocht heeft nog geen resultaat opgeleverd.
De volgende ochtend is bij daglicht doorgezocht door de politie met o.a. ME, een helikopter met warmte camera en duikers. Tot op heden is de vermiste jongen nog niet gevonden.

De RHH heeft 3 reddingshonden en 7 vrijwilligers ingezet bij deze zoekactie.

29 januari
Grote zoekactie van de samenwerkende RH groepen naar een vermiste vrouw (62) uit Gemert. (meer...)

Door inzet van Samenwerkende Reddingshonden Organisaties wordt lichaam vermist vrouw in zeer korte tijd teruggevonden.

Op verzoek van het VRT en in overleg met het KLPD (lbvp) in Zoetermeer heeft de RHWW een zoekactie naar een vermiste vrouw (62) uit Gemert gecoördineerd. Daarbij zijn de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties ingezet. In totaal zijn 57 reddingshonden en 70 vrijwilligers afkomstig uit het hele land ingezet. Ook deed een team (VRH) uit België mee. De andere organisaties uit Nederland waren; VRT, RHWW, RHH, RHWZ, RWO, RHN, RHGD, OZH.

De vrouw was vermist sinds de avond van 24 januari, in die week is ook haar fiets teruggevonden. Daardoor kon een zoekgebied worden bepaald. Het te doorzoeken gebied betrof voornamelijk een groot bosgebied in de omgeving van De Mortel / Gemert.

Op 29 januari omstreeks 09:45 waren alle teams van start gegaan. Zij ontvingen allen een kaart met een deel van het totaal te doorzoeken gebied. Al binnen een half uur kon één van de teams aan de CP van de zoekactie melden dat het lichaam van de vermiste vrouw was teruggevonden.

De RHH was met 5 honden en 7 personen aanwezig.

Wij wensen de familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.