<< 2009Inzetten 20102011 >>

31 oktober
Zoekactie naar vermiste vrouw in Emmeloord. (meer...)

De VRT heeft het verzoek gekregen om te gaan zoeken naar een sinds 24 oktober 2010 vermiste vrouw (63) uit Emmeloord. Vervolgens zijn de samenwerkende reddingshondenorganisaties gevraagd aan deze inzet mee te doen. Door deelname aan deze inzet van de VRT, RHGG, RWO, RHGD, RHH, SRCN, RHWZ en RHWW konden in totaal 43 reddingshonden en 62 vrijwilligers worden ingezet.

De inzet vond zondag 31 oktober plaats in en rond Emmeloord. Er werd gezocht op het water met de boten van de VRT en de RHWW en er werd door de reddingshondenteams gezocht op de vlakte zoals de oevers, bossages en bossen. De vermiste vrouw werd daarbij niet gevonden.

De RHH was met 6 honden en 5 personen aanwezig.

Op 6 november is het lichaam van de vermiste vrouw aangetroffen in de Lemstervaart ter hoogte van Emmeloord.

Namens alle bij deze inzet betrokken reddingshonden organisaties wensen wij, de familie, vrienden en bekenden alle sterkte toe bij de verwerking van dit verlies.

23 oktober
Zoekactie naar vermiste man in Laakdal (België). (meer...)

Op verzoek van de Vlaamse reddingshonden (VRH), de Cel Vermiste Personen en het Parket heeft de RHH assistentie verleend bij de inzet in Laakdal naar een sinds 17 oktober vermiste man (86). Het was de tweede keer in een week dat er zo'n verzoek vanuit het buitenland kwam.
Ook waren uit Nederland; de RWO, de VRT en Delta bij de inzet betrokken. De RHH was met 5 honden en 5 personen aanwezig.
Het betrof een zwaar toegankelijk gebied, die bestond uit bos- en moerasachtige percelen, weilanden en akkers .

Helaas heeft de zoekactie nog niet tot het gewenste resultaat geleid.

Het lichaam van de vermiste man is 31 oktober 2010 door jagers diep in een bosgebied gevonden. De vermiste man is buiten het door de honden afgezochte gebied gevonden.

Namens de reddingshondenorganisaties wensen wij; de familie, vrienden en kennissen alle sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

16 oktober
Zoekactie naar vermiste man in Geel (België). (meer...)

Op verzoek van de Vlaamse reddingshonden (VRH) heeft de RHH assistentie verleend bij de inzet in Geel naar een sinds 9 oktober 2010 vermiste man (37). Ook waren uit Nederland; de RHWW, de VRT en de SRCN bij de inzet betrokken. In totaal waren 23 reddingshonden en 34 personen ter plaatse.

De RHH was met 4 honden en 5 personen aanwezig.

Toen alle groepen zich bij de brandweer in Geel aan het verzamelen waren kwam een melding binnen dat er in het Albertkanaal, in het zoekgebied, een lichaam was aangetroffen. Daarop is de brandweer van Geel in actie gekomen die het lichaam heeft geborgen. Het betrof het lichaam van de vermiste man. Hierop kon iedereen weer huiswaarts gaan.

Namens alle bij deze inzet betrokken reddingshonden organisaties wensen wij, de familie, vrienden en bekenden alle sterkte toe bij de verwerking van dit verlies.

13 februari
Spoedinzet naar vermiste man in de omgeving van Stevensbeek. (meer...)

In samenwerking met de politie Brabant Noord is door de samenwerkende reddingshondenorganisaties met spoed gezocht naar een sinds 12 februari 2010 vermiste man uit Vredepeel. De man was in de bossen bij Stevensbeek gaan fietsen met de mountainbike en kwam niet terug naar huis. Daarna is gezocht door de politie en er werden o.a. een politiehelikopter en agenten op de mountainbike ingezet.
Via de VRT werd contact gelegd met de politie en aan de RHWW gevraagd de zoekactie te coördineren. Hierop werd zaterdag rond het middaguur een "code 1" (spoedinzet) gegeven.
De volgende reddingshondenorganisaties waren bij deze zoekactie betrokken; VRT, RHH, RHGG, RHN, RWO, RHWZ, SRCN en de RHWW. In totaal zijn verspreid uit het hele land op deze korte termijn 34 reddingshonden en 55 vrijwilligers ingezet.
Rond 14:45 uur werd daadwerkelijk gestart met de zoekactie ter plaatse. Er werden meerdere kleine groepjes geformeerd waarop ieder een gebied in de bosrijke omgeving van Stevensweerd kreeg om te doorzoeken.

Na ongeveer 2 uur zoeken, kwam het bericht dat het lichaam van de vermiste man was gevonden. De man was vermoedelijk lopend naast zijn fiets een bevroren zwemplas opgelopen en daarbij door het ijs gezakt.

De RHH was met 9 reddingshonden en 11 vrijwiligers bij deze inzet betrokken.

Namens de samenwerkende reddingshondenorganisaties wensen wij; de familie, vrienden en kennissen alle sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

RHH ©  RHH ©

17 januari
Zoekactie naar vermiste vrouw in de omgeving van Lelystad. (meer...)

Nadat de politie en de RHWW op 31 december 2009 en de VRT op 2 januari 2010 al heeft gezocht naar deze vermiste vrouw, waarbij zij niet werd gevonden, is op 17 januari een grote zoekactie door de RHWW gecoördineerd. De inzet kwam op verzoek van de familie en TROS Vermist en werd in samenspraak met de politie uitgevoerd.
Daarbij werd de Samenwerkende Reddingshonden Organisatie ingeschakeld waardoor een groot aantal reddingshonden en vrijwilligers ingezet konden worden. De volgende organisaties werden hierbij ingezet; RHWZ, RWO, VRT, RHGD, RHH en de RHWW. In totaal werden 41 reddingshonden en 60 vrijwilligers tijdens deze zoek actie ingezet. In de omgeving van Lelystad zijn er grote stukken bos doorzocht, ook nu zonder direct resultaat.
De RHH was vertegenwoordigd met 7 reddingshonden en 8 vrijwilligers.

RHH ©

Het lichaam van de vermiste vrouw is 31 januari 2010 door een wandelaar in een bosgebied tussen de Binnenhavenweg en de Oostranddreef in Lelystad gevonden. Het stoffelijk overschot is gevonden in een gebied welke geen deel uit maakte van het inmiddels door de reddingshonden doorzochte zoekgebied.

Namens de samenwerkende reddingshondenorganisaties wensen wij; de familie, vrienden en kennissen alle sterkte toe met de verwerking van dit verlies.